divendres, 20 de novembre del 2009

Català

Crida internacional a denunciar i no reconèixer la farsa electoral a Hondures

Les organitzacions socials, polítiques i solidàries i persones a títol individual sotasignants declarem:

1. El cop d’estat a Hondures, amb la participació còmplice d’Estats Units, i materialitzat per Micheletti i el seu règim de facto és responsable de 21 persones assassinades i existeixen 4234 denúncies per violació de les llibertats fonamentals, 7 atemptats, 95 amenaces de mort, 133 casos de tortures, 394 persones amb lesions i 211 ferides a causa de la repressió, 1987 detencions il·legals, 2 intents de segrest i 114 preses i presos polítics acusats de sedició. I cada dia que passa aquestes xifres continuen augmentant.

2. Els colpistes es mantenen en el poder, tot demostrant amb aquest gest el seu profund menyspreu per la democràcia i el seu nul reconeixement del dret sobirà dels pobles a expressar-se a través del vot.

El temps ha demostrat que tant les maniobres del govern nord-americà, com les de l’OEA, submisa als interessos d’aquest, no pretenien defensar la democràcia sinó simplement dilatar, obstruir el procés, i finalment recolzar els qui ara pretenen desenvolupar una farsa electoral.

3. En complir-se la data del 30 d’octubre, Estats Units ha considerat oportú maniobrar i possibilitar l’acord entre el Govern presidit per Manuel Zelaya Rosales i els colpistes, l’anomenat Acord Tegucigalpa/San José, cosa que comportaria legitimar les eleccions del 29 de novembre i que el moviment popular no pogués arribar amb potencials possibilitats a aquestes eleccions.

Els colpistes han incomplert l’acord. El president constitucional continua assetjat a l’ambaixada de Brasil, la repressió persisteix. En un gest de cinisme sense límits, Estats Units s’ha afanyat a declarar que reconeixerà les eleccions. El president Manuel Zelaya Rosales ha denunciat la total impunitat i falta de garanties amb què es desenvoluparan les eleccions del 29 de novembre. El Frente Nacional de Resistencia i altres forces democràtiques han anunciat, així mateix, que no aniran a les urnes i que boicotejaran el procés electoral.

4. La majoria de mitjans de comunicació, al servei de l’oligarquia, els imperialismes i les seves transnacionals, ja donen per solucionada la crisi i volen legitimar les eleccions del 29 de novembre de 2009. Malgrat aquest esforç mediàtic i coordinat per considerar finalitzada la crisi la lluita del poble hondureny continua, el poble reitera les seves demandes:

1. Restitució incondicional del President Manuel Zelaya Rosales a la presidència de la República d’Hondures, tot restaurant la situació existent amb anterioritat al dia 28 de juny de 2009.

2. No reconeixement del procés electoral del 29 de novembre de 2009.

3. Després de la ruptura de l’ordre constitucional per part de la casta política oligàrquica, exigència, més que mai, de la convocatòria d’Assemblea Constituent.

4. Judici i càstig als colpistes i als seus còmplices.

Sumant-nos també a aquestes legítimes demandes del poble hondureny, demanem als Governs i institucions internacionals no reconèixer les eleccions del 29 de novembre, no enviar-hi cap tipus de comissió o missió internacional d’observadors, i mantenir la pressió política, econòmica i financera contra la dictadura cívicomilitar imposada per l’oligarquia i l’imperialisme, així com no reconèixer les autoritats espúries que pretenguin presentar-se com representants electes del poble hondureny.

Llibertat per al poble d’Hondures.

Barcelona, novembre de 2009.

Primers signants:

Assemblea de Solidaritat amb el Poble Hondureny de Catalunya

Per adherir-se a la crida: asp.hondureny@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada